Grove Development Program American Health Network

Carmel, IN US

The Grove Development Program eases the transition from clinical practice to first-time leadership; accelerating speed to confident proficiency. 

Topics include business fundamentals such as clinic performance and financials, as well as leadership skills including coaching, conflict management, communication skills, leading through change, and influencing to enhance leadership effectiveness.

Target Audience

  • Clinic or pod level provider leaders (MD, DO, NP, PA)
  • Desire for personal and professional development
  • Willing to invest the time and focus required to complete the program
  • Best suited (but not limited to) clinic leads 6-24 months in role.  

Learning Objectives

  • Ease transition and accelerate speed to competence for clinicians moving into a first time leadership position 
  • Focus on the skillsets with the greatest return and on common sticking points where new clinic leads struggle
  • Identify and focus on the knowledge, skills, and abilities that differentiate high performing clinic leaders 
  • Use practical tools to help lead people, lead for results, and navigate through change 
  • Network with peers to share common leadership experiences

Additional Information

Course summary
Course opens: 
07/16/2021
Course expires: 
08/27/2021
Cost:
$0.00

Program Agenda :

 

Day 1 | Thursday

 

Time (ET)

Topic

Duration

Speaker

 

8:00 am – 9:00 am

Welcome & Introductions

45 min

Dr. Mark Benson

Amber Manke

Jenny Copeland

 

9:00 am – 11:00 am

Communication Skills & DiSC

120 min

Amber Manke

 

11:00 am – 11:15 am

Break

15 min

 

 

11:15 am – 12:45 pm

Conflict Management

90 min

Amber Manke

 

12:45 pm – 1:45 pm

Lunch

60 min

 

 

1:45 pm – 3:15 pm

Coaching Part 1

90 min

Amber Manke

 

3:15 pm – 3:30 pm

Break

15 min

 

 

3:30 pm – 5:00 pm

Coaching Part 2

90 min

Amber Manke

 

5:00 pm

Adjournment & Reminders

 

Jenny Copeland

 

 

 

 

 

Day 2 | Friday

Time (ET)

Topic

Duration

Speaker

8:00 am – 8:45 am

Welcome

45 min

Amber Manke

Jenny Copeland

8:45 am – 9:30 am

Optum 411

45 min

Amber Manke

9:30 am – 9:45 am

Break

15 min

Jenny Copeland

9:45 am – 10:45 am

Clinician Finance

60 min

Vijay Acharya

10:45 am – 11:00 am

Break

15 min

 

11:00 am – 12:45 pm

Leading in Times of Change

105 min

Amber Manke

12:45 pm – 1:45 pm

Lunch

60 min

 

1:45 pm – 3:45 pm

Influence Without Authority

120 min

Amber Manke

3:45 pm – 4:30 pm

Wrap Up

45 min

Amber Manke

Jenny Copeland

4:30 pm

Adjournment & Reminders

 

Jenny Copeland

 

 

 

Ritz Charles
12156 N. Meridian Street
Meeting Room D
Carmel, IN 46032
United States
+1 (317) 846-9158

Travel

  • Free on-site parking is available 
  • For driving directions click here
 

Price

Cost:
$0.00
Please login or register to take this course.

 

Registration:

Pre-Work: 

Additional Resources: