Grove Development Program: August 12-13, 2021

The Grove Development Program eases the transition from clinical practice to first-time leadership; accelerating speed to confident proficiency. 

Topics include business fundamentals such as clinic performance and financials, as well as leadership skills including coaching, conflict management, communication skills, leading through change, and influencing to enhance leadership effectiveness.

Target Audience

  • Clinic or pod level provider leaders (MD, DO, NP, PA)
  • Desire for personal and professional development
  • Willing to invest the time and focus required to complete the program
  • Best suited (but not limited to) clinic leads 6-24 months in role.  

Learning Objectives

  • Ease transition and accelerate speed to competence for clinicians moving into a first time leadership position 
  • Focus on the skillsets with the greatest return and on common sticking points where new clinic leads struggle
  • Identify and focus on the knowledge, skills, and abilities that differentiate high performing clinic leaders 
  • Use practical tools to help lead people, lead for results, and navigate through change 
  • Network with peers to share common leadership experiences

Additional Resources: 

Questions?  Contact pdi@optum.com 

Additional Information

Course summary
Course opens: 
05/31/2021
Course expires: 
08/13/2021
Cost:
$0.00

Day 1 | Thursday

 

PT

MT

CT

ET

Topic

Duration

Speaker

 

8:00 am 

9:00 am 

10:00am 

11:00 am 

Welcome & Intros

45 min

Dr. Nguyen

Amber Manke

Jenny Copeland

 

8:45 am

9:45 am

10:45 am

11:45 am

Optum 411

30 min

Amber Manke

 

9:15 am

10:15 am

11:15 am

12:15 pm

BREAK

15 min

 

 

9:30 am

10:30 am

11:30 am

12:30 pm

Clinician Finance

60 min

Scott Dreyling

 

10:30 am

11:30 am

12:30 pm

1:30 pm

BREAK

15 min

 

 

10:45 am

11:45 am

12:45 pm

1:45 pm

Communication Skills / DiSC

120 min

Amber Manke

 

12:45 pm

1:45 pm

2:45 pm

3:45 pm

BREAK

45 min

 

 

1:30 pm

2:30 pm

3:30 pm

4:30 pm

Coaching Part 1

90 min

Amber Manke

 

3:00 pm

4:00 pm

5:00 pm

6:00 pm

BREAK

15 min

 

 

3:15 pm

4:15 pm

5:15 pm

6:15 pm

Coaching Part 2

90 min

Amber Manke

 

4:45 pm

5:45 pm

6:45 pm

7:45 pm

Wrap Up & Homework

15 min

Amber Manke

Jenny Copeland

 

5:00 pm

6:00 pm

7:00 pm

8:00 pm

Adjournment

 

 

 

 

 

 

 

 

Day 2 | Friday

 

PT

MT

CT

ET

Topic

Duration

Speaker

 

8:00 am

9:00 am

10:00 am

11:00 am

Welcome & Recap

30 min

Amber Manke

Jenny Copeland

 

8:30 am

9:30 am

10:30 am

11:30 am

Conflict Management

120 min

Amber Manke

 

10:30 am

11:30 am

12:30 pm

1:30 pm

BREAK

30 min

Jenny

 

11:00 am

12:00 pm

1:00 pm

2:00 pm

Leading Through Change

120 min

Amber Manke

 

1:00 pm

2:00 pm

3:00 pm

4:00 pm

BREAK

30 min

Jenny

 

1:30 pm

2:30 pm

3:30 pm

4:30 pm

Influence Without Authority

120 min

Amber Manke

 

3:30 pm

4:30 pm

5:30 pm

6:30 pm

Wrap Up

30 min

Amber Manke

Jenny Copeland

 

4:00 pm

5:00 pm

6:00 pm

7:00 pm

Adjournment

 

Jenny

 

 

 

  

Zoom Meeting Details: 

  • Meeting ID: 734 172 2383
  • Dial In: 877-853-5247

 

 

Price

Cost:
$0.00
Please login or register to take this course.

 

    Required Hardware/software

    Computer or laptop with video and sound capabilities