Grove Development Program - June 2021

The Grove Development Program eases the transition from clinical practice to first-time leadership; accelerating speed to confident proficiency. 

Topics include business fundamentals such as clinic performance and financials, as well as leadership skills including coaching, conflict management, communication skills, leading through change, and influencing to enhance leadership effectiveness.

Target Audience

  • Clinic or pod level provider leaders (MD, DO, NP, PA)
  • Desire for personal and professional development
  • Willing to invest the time and focus required to complete the program
  • Best suited (but not limited to) clinic leads 6-24 months in role.  

Learning Objectives

  • Ease transition and accelerate speed to competence for clinicians moving into a first time leadership position 
  • Focus on the skillsets with the greatest return and on common sticking points where new clinic leads struggle
  • Identify and focus on the knowledge, skills, and abilities that differentiate high performing clinic leaders 
  • Use practical tools to help lead people, lead for results, and navigate through change 
  • Network with peers to share common leadership experiences

Additional Information

AttachmentSize
PDF icon CME Flyer546.09 KB
PDF icon Agenda112.21 KB
PDF icon Communication Skills & DiSC552.82 KB
PDF icon Conflict Management500.14 KB
PDF icon Coaching72.1 KB
PDF icon Leading in Times of Change303.75 KB
PDF icon Influence Without Authority346.57 KB
Course summary
Course opens: 
04/01/2021
Course expires: 
06/23/2021
Cost:
$0.00

Program Agenda: 

 

Day 1 | Tuesday, June 22, 2021

PT

ET

Topic

Duration

Speaker

8:00 am

11:00 am

Program Kick-Off

45 min

Terry Hayden

Jenny Copeland

8:45 am

11:45 am

Communication Skills

120 min

Terry Hayden

10:45 am

1:45 pm

Break

15 min

 

11:00 am

2:00 pm

Conflict Management

90 min

Terry Hayden

12:30 pm

3:30 pm

Break

30 min

 

1:00 pm

4:00 pm

Coaching Part 1

120 min

Terry Hayden

3:00 pm

6:00 pm

Break

30 min

 

3:30 pm

6:30 pm

Coaching Part 2

90 min

Terry Hayden

5:00 pm

8:00 pm

Adjournment

 

 

Day 2 | Wednesday, June 23, 2021

PT

ET

Topic

Duration

Speaker

8:00 am

11:00 am

Welcome & Check-in

30 min

Terry Hayden

Jenny Copeland

8:30 am

11:30 am

Org 411

60 min

Terry Hayden

9:30 am

12:30 pm

Clinician Finance

60 min

Kenton Tabor

10:30 am

1:30 pm

Break

30 min

 

11:00 am

2:00 pm

Leading Through Change

120 min

Terry Hayden

1:00 pm

4:00 pm

Break

30 min

 

1:30 pm

4:30 pm

Influence Without Authority

120 min

Terry Hayden

3:30 pm

6:30 pm

Wrap Up & Logistics

30 min

Terry Hayden

Jenny Copeland

4:00 pm

7:00 pm

Adjournment

 

 

 

Price

Cost:
$0.00
Please login or register to take this course.

 

Pre-Work: 

  • Complete your DiSC Workplace Profile assessment
  • Review the Everything DiSC Module which provides foundational knowledge around the different DiSC profiles, to better understand yourself and others

Additional Resources: